|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Zapiekanka jarska |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 1.33 Składniki: 20 dkg ryżu,
1.5 szkl. mleka,
35 dkg kapusty białej lub włoskiej,
2 cebule,
2 marchwie,
kawałek selera,
5 dkg groszku zielonego,
3.5 łyżki tłuszczu,
2 grzyby suszone,
3 jaja,
pół szkl. śmietany,
tarta bułka,
pieprz ziarnisty,
gałka muszkatołowa,
sól do smaku.
|
Opis przygotowania: Ryż ugotować na sypko na mleku. Kapustę pokrajać w kostkę. Warzywa oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce jarzynowej i udusić z dodatkiem tłuszczu razem z kapustą, podlewając wywarem z ugotowanych grzybów. Ostudzić. Ryż połączyć z jarzynami, przyprawami oraz ugotowanymi i posiekanymi jajami i śmietaną. Całość wymieszać, włożyć do naczynia (prodiża) wysmarowanego tłuszczem i wysypanego tartą bułką. Zapiec. Podawać z sosami i ziemniakami purée. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 10783 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|