|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Bakłażany w cieście |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 3Ocena: 3.00
3 bakłażany
 olej do smażenia
 sól
 ciasto:
 1 szkl. mąki
 1 dag drożdży
 1 białko
 1 łyżka oleju
 1/2 szkl. mleka
 
 
 |  | Opis przygotowania: Bakłażany obrać ze skórki, pokroić na plastry o grubości 1 cm, posolić, ułożyć na sicie. Do mąki dodać olej, rozpuszczone w wodzie drożdże i ciepłe mleko w takiej ilości, by po wymieszaniu składników ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na godzinę. Białko ubić na sztywno, wymieszać z masą. Bakłażany zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać na gorąco.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Smażone |  |  |  | Przepis czytano już 10178 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |