|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pikantne steki wołowe |
|
Poziom: średni Czas: ponad 2 godz. Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: 4 ząbki czosnku
po 3-4 łodyżki różnych ziół (natka, tymianek, oregano, bazylia, szczypiorek)
2 łyżki octu winnego
1 szklanka oleju
2 łyżki musztardy
1 łyżeczka suszonego majeranku
pieprz kajeński
4 duże podwójne steki wołowe z kością
sól
|
Opis przygotowania: Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę, wymieszać z posiekanymi ziołami, octem, olejem, musztardą oraz suszonym majerankiem. Przyprawić pieprzem kajeńskim. Marynatą posmarować steki, włożyć je do lodówki na 2 dni. Steki osączyć z marynaty, ułożyć je na rozgrzanym ruszcie. Grilować minutę z każdej strony. Posolić po upieczeniu. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane | |
Przepis czytano już 12717 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|