przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pikantne steki wołowe

Poziom: średni
Czas: ponad 2 godz.
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
4 ząbki czosnku
po 3-4 łodyżki różnych ziół (natka, tymianek, oregano, bazylia, szczypiorek)
2 łyżki octu winnego
1 szklanka oleju
2 łyżki musztardy
1 łyżeczka suszonego majeranku
pieprz kajeński
4 duże podwójne steki wołowe z kością
sól

Opis przygotowania:
Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę, wymieszać z posiekanymi ziołami, octem, olejem, musztardą oraz suszonym majerankiem. Przyprawić pieprzem kajeńskim. Marynatą posmarować steki, włożyć je do lodówki na 2 dni. Steki osączyć z marynaty, ułożyć je na rozgrzanym ruszcie. Grilować minutę z każdej strony. Posolić po upieczeniu.
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano już 12716 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin