|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kotleciki mielone z pomidorami |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
3 duże cebule
 80 dag mieszanego mięsa mielonego
 1 ząbek czosnku
 1 jajko
 5-10 dag chudego jogurtu
 1 łyżka przyprawy do gyrosu
 sól
 pieprz
 50 dag pomidorów
 15 dag sera feta
 15 dag gęstej śmietany
 pół pęczka tymianku
 olej
 
 
 |  | Opis przygotowania: Obrać i posiekać 1 cebulę i czosnek, zagnieść z mięsem, jajkiem i jogurtem. Doprawić solą i przyprawą do gyrosu. Z masy mięsnej uformować 6 owalnych kotletów. Pomidory oczyścić, umyć, pokroić w plasterki. Pozostałe cebule pokroić w krążki. Pokruszoną fetę wymieszać ze śmietaną. Nasmarować olejem 8 kawałków folii aluminiowej, ułożyć na niej pomidory i cebulę. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować śmietaną z fetą, posypać tymiankiem. Pomidory ułożyć razem z kotlecikami na gorącym grillu, piec przez 10-15 minut. Kotleciki co jakiś czas odwracać.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Grillowane |  |  |  | Przepis czytano już 10054 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |