przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kotleciki mielone z pomidorami

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
3 duże cebule
80 dag mieszanego mięsa mielonego
1 ząbek czosnku
1 jajko
5-10 dag chudego jogurtu
1 łyżka przyprawy do gyrosu
sól
pieprz
50 dag pomidorów
15 dag sera feta
15 dag gęstej śmietany
pół pęczka tymianku
olej

Opis przygotowania:
Obrać i posiekać 1 cebulę i czosnek, zagnieść z mięsem, jajkiem i jogurtem. Doprawić solą i przyprawą do gyrosu. Z masy mięsnej uformować 6 owalnych kotletów. Pomidory oczyścić, umyć, pokroić w plasterki. Pozostałe cebule pokroić w krążki. Pokruszoną fetę wymieszać ze śmietaną. Nasmarować olejem 8 kawałków folii aluminiowej, ułożyć na niej pomidory i cebulę. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować śmietaną z fetą, posypać tymiankiem. Pomidory ułożyć razem z kotlecikami na gorącym grillu, piec przez 10-15 minut. Kotleciki co jakiś czas odwracać.
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano już 9319 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin