Klopsiki po bałkańsku |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 2.33 Składniki: 50 dag mielonej wieprzowiny
1 jajko
3-4 łodyżki natki
1-2 łyżki bułki tartej
30 dag sera feta, oscypka lub solan
sól
przyprawa egzotyczna
|
Opis przygotowania: Mięso wymieszać z jajkiem oraz posiekaną natką. Przyprawić. Dodać bułkę i wyrobić zwartą masę. Ser pokroić w kostkę. Z masy mięsnej ulepić klopsiki, wkładając do środka każdego kawałek sera. Po 3 klopsiki nadziewać na szpadki i obracając opiekać ok. 15 minut. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis czytano już 10069 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |