Racuszki z manny i jabłek |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 30 dag kaszy manny
2 szklanki mleka
łyżka masła
35 dag jabłek
cukier
pół szklanki mąki pszennej
3 jaja
2,5 łyżki tłuszczu
cukier waniliowy
|
Opis przygotowania: Ugotować na sypko kaszę mannę na mleku z masłem, ostudzić. Dodać utarte jabłka, dokładnie wyrobić; posłodzić, dodać jaja i mąkę, formować łyżką racuszki i smażyć na gorącym tłuszczu. Podawać ze śmietaną, posypane cukrem waniliowym. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 5026 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |