przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Racuszki z manny i jabłek

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
30 dag kaszy manny
2 szklanki mleka
łyżka masła
35 dag jabłek
cukier
pół szklanki mąki pszennej
3 jaja
2,5 łyżki tłuszczu
cukier waniliowy

Opis przygotowania:
Ugotować na sypko kaszę mannę na mleku z masłem, ostudzić. Dodać utarte jabłka, dokładnie wyrobić; posłodzić, dodać jaja i mąkę, formować łyżką racuszki i smażyć na gorącym tłuszczu. Podawać ze śmietaną, posypane cukrem waniliowym.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 5027 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin