|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Potrawka cielęca |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 600 g łopatki cielęcej
- 1/2 filiżanki oleju
- 2 marchwie
- 40 g masła
- 2 pietruszki
- sól
- 1 kalarepa
- pieprz
- 1 mały kalafior
- 2 łyżki mąki
- 1 pęczek zielonej pietruszki
|
Opis przygotowania: Mięso pokroić w drobną kostkę, umyć i odsączyć z wody. Marchew, pietruszkę i kalarepę pokroić w kostkę, trochę posolić i udusić na oleju na półmiękko. Kalafior podzielić na różyczki. Wszystkie warzywa dodać do mięsa, zalać wodą, aby były nią pokryte, i udusić w przykrytym garnku. Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę, dodać posiekaną zieloną pietruszkę, oprószyć pieprzem, rozprowadzić niewielką ilością zimnej wody i zalać nią mięso z warzywami. Dobrze wymieszać i zagotować. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 4640 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|