|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Potrawka cielęca |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 600 g łopatki cielęcej
 - 1/2 filiżanki oleju
 - 2 marchwie
 - 40 g masła
 - 2 pietruszki
 - sól
 - 1 kalarepa
 - pieprz
 - 1 mały kalafior
 - 2 łyżki mąki
 - 1 pęczek zielonej pietruszki
 
 
 |  | Opis przygotowania: Mięso pokroić w drobną kostkę, umyć i odsączyć z wody. Marchew, pietruszkę i kalarepę pokroić w kostkę, trochę posolić i udusić na oleju na półmiękko. Kalafior podzielić na różyczki. Wszystkie warzywa dodać do mięsa, zalać wodą, aby były nią pokryte, i udusić w przykrytym garnku. Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę, dodać posiekaną zieloną pietruszkę, oprószyć pieprzem, rozprowadzić niewielką ilością zimnej wody i zalać nią mięso z warzywami. Dobrze wymieszać i zagotować.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 5104 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |