przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Potrawka cielęca

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 600 g łopatki cielęcej
- 1/2 filiżanki oleju
- 2 marchwie
- 40 g masła
- 2 pietruszki
- sól
- 1 kalarepa
- pieprz
- 1 mały kalafior
- 2 łyżki mąki
- 1 pęczek zielonej pietruszki

Opis przygotowania:
Mięso pokroić w drobną kostkę, umyć i odsączyć z wody. Marchew, pietruszkę i kalarepę pokroić w kostkę, trochę posolić i udusić na oleju na półmiękko. Kalafior podzielić na różyczki. Wszystkie warzywa dodać do mięsa, zalać wodą, aby były nią pokryte, i udusić w przykrytym garnku. Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę, dodać posiekaną zieloną pietruszkę, oprószyć pieprzem, rozprowadzić niewielką ilością zimnej wody i zalać nią mięso z warzywami. Dobrze wymieszać i zagotować.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 4645 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin