|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Mork hemmelighet - mroczna tajemnica |
|
Poziom: średni Głosów: 4 Ocena: 4.00 Składniki: 125 g margaryny,
125 g czekolady mlecznej lub gorzkiej,
6 łyżeczek kawy,
ok. 250 ml cukru,
4 jajka,
100 g zmiksowanych migdałów lub innych orzechów,
100 g mąki,
1 łyzeczka proszku do pieczenia.
|
Opis przygotowania: Ubić białka, do ubitych białek dodać cukier, żółtka, roztopioną czekoladę z margaryną i kawą, mąke z proszkiem do pieczenia i orzechy. Piec ok. 45 min. w temp. 175°C.
Dodatkowo można:
- przełożyć masą kawową i polać polewą czekoladową,
- tylko polać polewą czekoladową,
- przełożyć masą czekoladową lub kawową i posypać cukrem pudrem,
- tylko posypać cukrem pudrem,
- nieprzekładać niczym. |
|
Region: kuchnia skandynawska | Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 9923 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|