przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Mork hemmelighet - mroczna tajemnica

Poziom: średni
Głosów: 4
Ocena: 4.00
Składniki:
125 g margaryny,
125 g czekolady mlecznej lub gorzkiej,
6 łyżeczek kawy,
ok. 250 ml cukru,
4 jajka,
100 g zmiksowanych migdałów lub innych orzechów,
100 g mąki,
1 łyzeczka proszku do pieczenia.

Opis przygotowania:
Ubić białka, do ubitych białek dodać cukier, żółtka, roztopioną czekoladę z margaryną i kawą, mąke z proszkiem do pieczenia i orzechy. Piec ok. 45 min. w temp. 175°C.
Dodatkowo można:
- przełożyć masą kawową i polać polewą czekoladową,
- tylko polać polewą czekoladową,
- przełożyć masą czekoladową lub kawową i posypać cukrem pudrem,
- tylko posypać cukrem pudrem,
- nieprzekładać niczym.
Region:  kuchnia skandynawska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 9901 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin