|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Pieczeń z dzikiej kaczki |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 2Ocena: 4.50
2 dzikie kaczki,
 1 - 2 liście laurowe,
 2 - 3 marchwie,
 4 goździki,
 2 pietruszki,
 2 łyżki octu,
 plaster selera,
 100 g wędzonego boczku,
 1/2 l czerwonego wina,
 100 g tłuszczu,
 sól,
 2 filiżanki kwaśnej śmietany,
 1 łyżeczka pieprzu,
 2 łyżki mąki.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Warzywa pokroić w plasterki i przyrządzić z nich zalewę, dodając ocet, wino, sól i przyprawy. Moczyć w niej przez 2 dni piersi i udka z dzikich kaczek, które wcześniej należy naszpikować wędzonym boczkiem. Potem wyjąć je z zalewy, wyłożyć dno brytfanny warzywami, ułożyć na nich porcje kaczek, zalać gorącym tłuszczem i piec w piekarniku na złoty kolor. Warzywa oprószyć mąką, polać zalewą i zagotować. Przecedzić, wymieszać z kwaśną śmietaną i powstałym sosem oblać podzielone na porcje dzikie kaczki.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia węgierska |  | Sposób przygotowania:  Pieczone |  |  |  | Przepis czytano już 10711 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |