|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kalafior po włosku |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 2Ocena: 5.00
1 duży lub 2 małe kalafiory,
 1 - 2 łyżki kaparów lub posiekanych korniszonów,
 6 łyżek oliwy,
 2 łyżki soku z cytryny,
 sól,
 cukier,
 pieprz,
 2 łyżki posiekanego zielonego estragonu.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Umyte kalafiory podzielić na różyczki i ugotować we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Po ugotowaniu (nie powinny być zbyt miękkie) odcedzić, ostudzić, wyłożyć na półmisek, posypać kaparami. Kapary można zastąpić posiekanymi korniszonami lub grzybkami z octu. Oliwę utrzeć z sokiem z cytryny, przyprawić solą, cukrem i pieprzem do smaku, wymieszać z posiekanym estragonem i polać kalafiory. Podawać jako dodatek do mięs.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia włoska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 10179 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |