|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kalafior po włosku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: 1 duży lub 2 małe kalafiory,
1 - 2 łyżki kaparów lub posiekanych korniszonów,
6 łyżek oliwy,
2 łyżki soku z cytryny,
sól,
cukier,
pieprz,
2 łyżki posiekanego zielonego estragonu.
|
Opis przygotowania: Umyte kalafiory podzielić na różyczki i ugotować we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Po ugotowaniu (nie powinny być zbyt miękkie) odcedzić, ostudzić, wyłożyć na półmisek, posypać kaparami. Kapary można zastąpić posiekanymi korniszonami lub grzybkami z octu. Oliwę utrzeć z sokiem z cytryny, przyprawić solą, cukrem i pieprzem do smaku, wymieszać z posiekanym estragonem i polać kalafiory. Podawać jako dodatek do mięs. |
|
Region: Kuchnia włoska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 9467 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|