przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kalafior po włosku

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
1 duży lub 2 małe kalafiory,
1 - 2 łyżki kaparów lub posiekanych korniszonów,
6 łyżek oliwy,
2 łyżki soku z cytryny,
sól,
cukier,
pieprz,
2 łyżki posiekanego zielonego estragonu.

Opis przygotowania:
Umyte kalafiory podzielić na różyczki i ugotować we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Po ugotowaniu (nie powinny być zbyt miękkie) odcedzić, ostudzić, wyłożyć na półmisek, posypać kaparami. Kapary można zastąpić posiekanymi korniszonami lub grzybkami z octu. Oliwę utrzeć z sokiem z cytryny, przyprawić solą, cukrem i pieprzem do smaku, wymieszać z posiekanym estragonem i polać kalafiory. Podawać jako dodatek do mięs.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 9467 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin