przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kaczka po czesku

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 4.00
Składniki:
Kaczka,
5 dkg mąki,
tłuszcz,
śmietanka,
20 dkg twarożku,
po 1 łyżeczce startej skórki cytrynowej i pomarańczowej,
4 dkg rodzynków,
sól i gałka muszkatołowa do smaku.

Opis przygotowania:
Sprawioną kaczkę umyć, przekrajać na 4 części, natrzeć przyprawami, oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić śmietanką i dusić do miękkości.
Miękkie mięso wyjąć z naczynia, usunąć częściowo kości, ułożyć na półmisku żaroodpornym i polać doprawionym sosem połączonym ze zmielonym twarożkiem, skórkami i opłukanymi rodzynkami, zapiec. Podawać z ryżem i sałatą zieloną.
Region:  Kuchnia czeska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 10507 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin