|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kaczka po czesku |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 2Ocena: 4.00
Kaczka,
 5 dkg mąki,
 tłuszcz,
 śmietanka,
 20 dkg twarożku,
 po 1 łyżeczce startej skórki cytrynowej i pomarańczowej,
 4 dkg rodzynków,
 sól i gałka muszkatołowa do smaku.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Sprawioną kaczkę umyć, przekrajać na 4 części, natrzeć przyprawami, oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić śmietanką i dusić do miękkości.
 Miękkie mięso wyjąć z naczynia, usunąć częściowo kości, ułożyć na półmisku żaroodpornym i polać doprawionym sosem połączonym ze zmielonym twarożkiem, skórkami i opłukanymi rodzynkami, zapiec. Podawać z ryżem i sałatą zieloną.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia czeska |  | Sposób przygotowania:  Zapiekane |  |  |  | Przepis czytano już 11301 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 Wasze komentarze 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |