|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kluseczki z sosem pesto |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 2Ocena: 3.00
Ciasto:
 280 g mąki pszennej,
 2 łyżki mąki krupczatki,
 1/2 łyżki wazowej letniej wody,
 sól.
 Do przyprawienia:
 8 łyżek sosu genueńskiego pesto.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Mąkę pszenną zmieszać z mąką krupczatką oraz szczyptą soli i dolać letniej wody. Ciasto wyrabiać tak długo, aż masa stanie się jednolita. Z ciasta odrywać kawałeczki wielkości orzeszka arachidowego. Uformować wałeczki i połączyć ich końce. Końce wałeczków powinny być cieńsze. Tak uformowane kluseczki odstawić do wysuszenia na 5 h. Gotować w dużej ilości osolonej wody. Gotowe kluseczki odcedzić, a następnie przyprawiać sosem genueńskim (pesto).
 |  |  |  | Region:  Kuchnia włoska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 11379 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |