| Kluseczki z sosem pesto | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 2Ocena: 3.00
Ciasto:
 280 g mąki pszennej,
 2 łyżki mąki krupczatki,
 1/2 łyżki wazowej letniej wody,
 sól.
 Do przyprawienia:
 8 łyżek sosu genueńskiego pesto.
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Mąkę pszenną zmieszać z mąką krupczatką oraz szczyptą soli i dolać letniej wody. Ciasto wyrabiać tak długo, aż masa stanie się jednolita. Z ciasta odrywać kawałeczki wielkości orzeszka arachidowego. Uformować wałeczki i połączyć ich końce. Końce wałeczków powinny być cieńsze. Tak uformowane kluseczki odstawić do wysuszenia na 5 h. Gotować w dużej ilości osolonej wody. Gotowe kluseczki odcedzić, a następnie przyprawiać sosem genueńskim (pesto).
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia włoska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 11378 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |