|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ryba w sosie cytrynowo-kokosowym |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 4.00 Składniki: 75 dkg filetów z dowolnej ryby morskiej o białym,
zwartym mięsie (dorsz,
morszczuk,
kergulena,
sola),
2 łyżki masła,
3 łyżki soku cytrynowego,
2 łyżki otartej skórki z cytryny (uprzednio umytej i sparzonej),
ćwierć łyżeczki utartej gałki muszkatołowej,
pół łyżeczki soli,
półtorej łyżki zagęszczonego (lub samodzielnie odparowanego) mleka kokosowego.
|
Opis przygotowania: Masło roztopić na patelni, dodać sok i skórkę z cytryny, gałkę i sól. Dokładnie wymieszać, włożyć filety i dusić na małym ogniu, aż ryba będzie prawie miękka. Dodać mleko i delikatnie mieszając gotować, aż sos zgęstnieje, a filety będą gotowe. Cedzakową łyżką przełożyć rybę na ogrzany półmisek i polać sosem. Zaraz podawać. |
|
Region: Kuchnia australijska | Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 9790 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|