| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Indyk w winie |  
	 |  
		Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.50  Składniki: 4 sznycle z indyka, 
3 łyżki masła, 
4 plasterki sera mozzarella, 
3 łyżki białego wytrawnego wina, 
2/3 szkl. 24% lub 30% śmietany, 
kilka kaparów do dekoracji, 
sól, 
przyprawa do potraw kuchni włoskiej.
 
  |  
	Opis przygotowania: Filety dokładnie rozbić i usmażyć na maśle. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać przyprawą, przykryć plasterkiem sera przybrać kaparami. Zapiekać przez ok. 5 min. w piekarniku o temp 180°C. Do tłuszczu ze smażenia wlać wino, powoli podgrzewać i cały czas mieszając dodać śmietanę. Gdy sos zgęstnieje dodać 1 łyżeczkę przyprawy i posolić do smaku. Zapieczone filety polać sosem. Podawać z młodymi ziemniakami i duszoną cukinią. |  
	 |  
	| Region:  Kuchnia włoska |  | Sposób przygotowania:  Zapiekane |  	 |  
		| Przepis czytano już 10516 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |