|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Indyk w winie |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.50 Składniki: 4 sznycle z indyka,
3 łyżki masła,
4 plasterki sera mozzarella,
3 łyżki białego wytrawnego wina,
2/3 szkl. 24% lub 30% śmietany,
kilka kaparów do dekoracji,
sól,
przyprawa do potraw kuchni włoskiej.
|
Opis przygotowania: Filety dokładnie rozbić i usmażyć na maśle. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać przyprawą, przykryć plasterkiem sera przybrać kaparami. Zapiekać przez ok. 5 min. w piekarniku o temp 180°C. Do tłuszczu ze smażenia wlać wino, powoli podgrzewać i cały czas mieszając dodać śmietanę. Gdy sos zgęstnieje dodać 1 łyżeczkę przyprawy i posolić do smaku. Zapieczone filety polać sosem. Podawać z młodymi ziemniakami i duszoną cukinią. |
|
Region: Kuchnia włoska | Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 9802 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|