Melitzana salada - sałatka z bakłażanów |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 4.67 Składniki: - 1 kg bakłażanów
- 250 ml oliwy
- 1 duża cytryna
- 3 łyżki zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Bakłażany zapiec przez 90 min. w żaroodpornym naczyniu (wcześniej je ponakłuwać). Potem obrać ze skóry, ostudzić i drobno posiekać. Cebulę i pietruszkę posiekać a następnie wymieszać z bakłażanami. Dodać sól i pieprz. Dolewać małymi porcjami oliwę i sok z cytryny. Sałatkę oziębić przybrać oliwkami i pietruszką (pomidorem , papryką itp). |
|
Region: Kuchnia grecka |
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis czytano już 9347 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |