przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Melitzana salada - sałatka z bakłażanów

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 4.67
Składniki:
- 1 kg bakłażanów
- 250 ml oliwy
- 1 duża cytryna
- 3 łyżki zielonej pietruszki
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Bakłażany zapiec przez 90 min. w żaroodpornym naczyniu (wcześniej je ponakłuwać). Potem obrać ze skóry, ostudzić i drobno posiekać. Cebulę i pietruszkę posiekać a następnie wymieszać z bakłażanami. Dodać sól i pieprz. Dolewać małymi porcjami oliwę i sok z cytryny. Sałatkę oziębić przybrać oliwkami i pietruszką (pomidorem , papryką itp).
Region:  Kuchnia grecka
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 9327 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin