|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Filet drobiowy po chińsku z bambusem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 8 Ocena: 2.75 Składniki: Puszka pędów bambusa,
2 średnie cebule,
2 kostki rosołowe,
filet z indyka lub kurczaka ok. 30 dkg,
ryż,
najlepiej w torebkach,
olej,
przyprawy (dużo curry i sosu sojowego).
|
Opis przygotowania: Cebulę pokroić w krążki, przyrumienić, dorzucić pokrojone w paski mięso, podsmażyć, w międzyczasie zrobić bulion i wrzucić do niego odcedzone pędy bambusa. Ugotować ryż. Bulion z pędami dodać do cebuli i mięsa, wymieszać, przyprawić. Podawać z ryżem. Czas przygotowania to 20 min. |
|
Region: Kuchnia chińska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 13721 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|