przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Filet drobiowy po chińsku z bambusem

Poziom: łatwy
Głosów: 8
Ocena: 2.75
Składniki:
Puszka pędów bambusa,
2 średnie cebule,
2 kostki rosołowe,
filet z indyka lub kurczaka ok. 30 dkg,
ryż,
najlepiej w torebkach,
olej,
przyprawy (dużo curry i sosu sojowego).

Opis przygotowania:
Cebulę pokroić w krążki, przyrumienić, dorzucić pokrojone w paski mięso, podsmażyć, w międzyczasie zrobić bulion i wrzucić do niego odcedzone pędy bambusa. Ugotować ryż. Bulion z pędami dodać do cebuli i mięsa, wymieszać, przyprawić. Podawać z ryżem. Czas przygotowania to 20 min.
Region:  Kuchnia chińska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 13746 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin