Farmerskie nachos |
|
Poziom: łatwy Głosów: 8 Ocena: 4.00 Składniki: 200 g opakowanie chipsów tortilla,
1 puszka przesmażonej fasoli,
1/2 szkl. salsy warzywnej,
30 dkg startego żółtego sera,
1 łyżka pokrojonej papryki jalapeno.
|
Opis przygotowania: Nagrzać piekarnik. Blaszkę do ciasta wyłożyć folią aluminiową. Przesmażoną fasolę i salsę warzywną wymieszać w garnku i podgrzać - zdjąć z ognia gdy będą gorące. Ułożyć chipsy na blaszce, nałożyć na nie mieszankę fasoli i sosu. Całość posypać żółtym serem. Włożyć do piekarnika i zapiekać do momentu rozpuszczenia ser. Podzielić na porcje. |
|
Region: Kuchnia meksykańska |
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis czytano już 14014 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |