| Gniazdka szpinakowe | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
1 kg szpinaku,
 75 g masła,
 4 - 5 jajek,
 sól,
 olej.
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Umyty szpinak pokroić drobno i dusić w maśle. Posolić, przerzucić do blachy do pieczenia, posmarowanej olejem i formować gniazdka. Do każdego gniazdka wlać po jajku i je posolić. Danie piec w mocno podgrzanej kuchence przez ok. 5 min. Danie podawać gorące. Szpinak możemy zastąpić pokrzywą.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia bułgarska | 
| Sposób przygotowania:  Zapiekane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 9326 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |