| Majonez czosnkowy | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 2Ocena: 5.00
- 250 g majonezu
 - 4 - 7 ząbków czosnku
 - łyżka soku z cytryny
 - mielony biały pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Czosnek obrać, wycisnąć przez praskę lub rozgnieść i starannie przetrzeć. Dodawać mieszając do gotowego majonezu, na zmianę z sokiem cytrynowym. Wsypać szczyptę pieprzu. Rozetrzeć. Podawać do mięs i ryb na zimno lub do owoców morza.
 | 
	|  | 
		|  | 
		| Przepis czytano już 5925 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |