przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Raki z wody

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
25 - 30 raków,
pęczek koperku,
pęczek natki pietruszki,
sól do smaku.

Opis przygotowania:
Raki wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą trzymając ręką za korpus. Następnie wyciągnąć z ogona środkową płetwę razem z czarną kiszeczką, włożyć do wrzącej wody, osolonej wody z dodatkiem zieleniny, gotować ok. 15 min. pod przykryciem. Ugotowane raki wyjąć łyżką cedzakową, ułożyć na półmisku, udekorować liśćmi zielonej sałaty.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 5200 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin