przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Dip paprykowy

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 25 dkg serka homogenizowanego lub 20 dkg twarogu
- 2 łyżki mleka
- strąk czerwonej papryki
- ćwierć łyżki pieprzu cayenne lub kilka kropli tabasco
- pęczek szczypiorku
- odrobina sosu worcester lub sojowego
- pieprz

Opis przygotowania:
Twarożek lub krem utarty z twarogu i mleka doprawić sosem worcester lub sojowym oraz cayenne albo tabasco. Paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w drobną kostkę, wyłożyć na sitko, przelać najpierw wrzątkiem, a potem zimną wodą, osączyć i dodać do serka. Dołożyć posiekany szczypiorek, wymieszać.
Przepis czytano już 5211 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin