przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Raki po litewsku

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 25 - 30 raków
- 200 ml śmietany
- 3 dkg masła lub margaryny
- 2 żółtka
- 5 dkg tartego chrzanu
- 5 dkg orzechów włoskich bez łupin
- natka pietruszki
- koperek
- sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania:
Raki przygotować jak raki z wody. Po ugotowaniu wyjąć mięso z kleszczy i szyjek. Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć. Naczynia jednoporcjowe żaroodporne wysmarować masłem, włożyć przygotowane raki, orzechy i chrzan, zalać śmietaną wymieszaną z żółtkami i posiekaną natką pietruszki oraz przyprawami, zapiec w gorącym piekarniku.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 6560 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin