przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Legumina z jabłek

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 3.00
Składniki:
- 4 - 8 jabłek (zależnie od wielkości)
- 1 kieliszek rumu
- 1 łyżka cukru
- gotowana skórka pomarańczowa

Opis przygotowania:
Jabłka umyć, wydrążyć z nich gniazda nasienne, do każdego włożyć trochę cukru, wlać rumu, posypać posiekaną skórką pomarańczową. Ułożyć jabłka w perforowanej wkładce, wstawić ją do szybkowaru, do którego wlać 1 szklankę wody. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 min. Od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Sposób przygotowania:  Szybkowar
Przepis czytano już 7134 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin