przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sum w warzywach

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Głosów: 11
Ocena: 3.82
Składniki:
- sum (lub sandacz)
- marchew
- cebula
- por
- seler naciowy
- 1 ząbek czosnku
- śmietana 30%
- sól
- pieprz
- cytryna
- olej

Opis przygotowania:
Rybę kroimy w dzwonka grubości około 5 cm. lekko skrapiamy cytryna i odkładamy.
Warzywa kroimy w cienkie paseczki (marchew, seler naciowy), cebulę , por i czosnek w półplasterki. Warzywa dusimy na oleju zaczynając od najtwardszych około 15 min. Połowę warzyw przekładamy do rondla, na warzywach układamy rybę i nakrywamy pozostałymi warzywami.
Dusimy na wolnym ogniu około 40 min.
Pod koniec dodajemy śmietanę i dusimy jeszcze około 3 min.
Podajemy na półmisku udekorowanym zielona\ą strzępiastą sałatą, układając ukośnie dzwonka ryby, na wierzchu dekorujemy warzywami.
Przepis został dodany przez:  profesor59
Przepis czytano już 18903 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin