Sałatka z arbuzem i fetą bd |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1/2 kg arbuza
- 25 dag sera feta (może być bundz)
- 2 łyżki oleju z pestek winogron (olej może być inny, też będzie dobre)
- szczypta pieprzu czarnego
- garść kolendry (świeże liście)
|
Opis przygotowania: Arbuza (oczywiście tylko czerwoną część, z usuniętymi pestkami) pokrój na kostkę o boku 2 cm.
Fetę pokrój na kostkę dwa razy mniejszą od arbuza.
Kostki fety i arbuza wrzuć do miski, polej olejem, posyp pieprzem i dodaj listki kolendry.
Delikatnie wymieszaj. Od razu pałaszuj, nie ma co czekać.
Doskonale odświeża! |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: adam |
Przepis czytano już 6817 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |