przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ziemniaczki pieczone


Poziom: b. łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 8 dużych ziemniaków
- 2 cebule
- kawałek kiełbasy
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
- olej do posmarowania ziemniaków

Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Ponacinać jak książkę w paski, posmarować olejem, w każde nacięcie wkładać na przemian, cebulę, kiełbasę (można dać paprykę lub pieczarki wg uznania). Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym masłem.
Posypać pieprzem, ziołami prowansalskimi (nie solimy)
Piec w 180stopni C około 60 min, sprawdzając wykałaczką czy ziemniaki są miękkie, gdy są gotowe solimy je na talerzu, polewamy ketchupem lub sosem czosnkowym i jemy. Pychotka. Smacznego
Przepis został dodany przez:  anullkaa7
Przepis czytano już 5036 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin