|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Chutney cebulowy z rodzynkami |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 1Ocena: 5.00
*  1,5 kg cebuli czerwonej,
 * 25 dag cukru brązowego,
 * 20 dag rodzynek,
 * 3 ząbki czosnku,
 * 3 listki laurowe,
 * 3 łyżki oliwy,
 * 1 łyżka musztardy francuskiej,
 * 300 ml octu winnego czerwonego,
 * i ewentualnie 125 ml wody.
 * 1/2 łyżeczki posiekanej wędzonej lub pieczonej na grillu papryki bez skórki,,
 * 1/2 łyżeczki soli,
 * świeżo zmielony czarny pieprz.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w piórka, czosnek  posiekać. Na rozgrzanej oliwie poddusić (15 min) cebulę - nie przyrumieniać - wsypać 3 łyżki cukru, smażyć razem 15 minut, ciągle mieszając.
 Dodać resztę cukru i pozostałe składniki, dobrze wymieszać.
 Dusić na małym ogniu 10 - 15 minut.
 Pilnować aby się nie przypaliło.
 Gdy cebula będzie już miękka, gorący chutney wkładać do wyparzonych, gorących słoików, mocno zamknąć nakrętkami przetartymi w środku wódką lub spirytusem.
 Ostudzić pod kocem.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  termar |  | Przepis czytano już 5659 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 Wasze komentarze 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |