| Nalewka na miodzie | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 6Ocena: 3.17
- 0.5 l spirytusu
 - 100 g miodu spadziowego
 - 0.25 l wody (dobrej)
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Miód powoli rozpuść w spirytusie (wcale nie jest to takie proste), dodaj wodę. Jak ktoś lubi można dodać trochę cytrynki.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Po wypiciu efekty są następujące: W małych ilościach - grzeje, w średnich - leczy, w większych - zabija świadomość, ale rano głowa nie boli.
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia polska | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 11034 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |