przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Tiramisu deser z Villa Magnat

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 5 żółtek
- serek mascarpone
- ok 150 - 200 ml - dwie duże kawy espresso
- paczka biszkoptów (12 szt)
- amaretto 150 ml
- rum 150 ml
- 6 łyżek cukru pudru

Dodatki:
- bita śmietana
- gorzka sypka czekolada
- lub kakao

Opis przygotowania:
Wlewamy rum do kawy. Biszkopty łamiemy w salaterce i wlewamy do nich kawę z rumem.
Nasączone biszkopty ubijamy widelcem i dokładamy kolejne, aż zrobi się gęsta, przesiąknięta masa.
Do serka dodajemy żółtka oraz cukier puder. Dolewamy amaretto. Miksujemy na gładką masę.
Masę biszkoptową i mascarpone nakładamy na przemian warstwami w przezroczystym, szklanym kielichu lub salaterce.
Dekorujemy na wierzchu bitą śmietaną lub sypką gorzką czekoladą.
zamiast gorzkiej czekolady deser posypać można kakao)
Opis / Uwagi:
Przepis pochodzi z mojej rodzinnej miejscowości z restauracji Villa Magnat - w Kielcach
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4569 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin