Błyskawiczna zupa cebulowa |
|
Poziom: łatwy Porcji: 4 Głosów: 3 Ocena: 5.00 Składniki: - 5 średnich cebul
- 3 kostki rosołowe
- ząbek czosnku
- czerstwa bułka
- paryska
- oregano
- bazylia
- łyżka przecieru pomidorowego
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Zagotować 2 litry wody, rozpuścić w niej kostki rosołowe. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać razem z przecierem i rozgniecionym czosnkiem do rosołu, doprawić, gotować 10 min. Bułkę pokrojoną w kostkę podsmażyć na oleju |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 7506 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |