przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Poncz ognisty

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
- 1 butelka czerwonego wina
- 0,5 puszki soku pomarańczowego
- 1 szklanka rumu
- 1 i 1/3 szklanki cukru
- 2 pomarańcze

Opis przygotowania:
Pomarańcze umyć, obrać, pokrajać w cienkie ćwierć krążki. Zagrzać wino z cukrem, uważając, aby się nie zagotował. Krążki pomarańczy włożyć do wazy, zalać gorącym winem z rumem, dodać sok pomarańczowy. Natychmiast podawać w małych szklaneczkach.
Przepis czytano już 5091 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin