| Ciasto z jagodami | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniCzas:  15 min.Głosów: 7Ocena: 3.57
- 0,5 kg mąki
 - 5 jaj
 - 1 szklanka cukru
 - 1 kostka margaryny
 - proszek do pieczenia,
 - litr jagód ( ja dałam dwa słoiki powideł ze śliwek)
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Z mąki, margaryny, 1/4 szkl. cukru i żółtek zagniatamy ciasto. Białka ubijamy razem z  3/4 szklanki cukru.
 Ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą wykładamy na spód formy i nakłuwamy widelcem. Na rozłożone ciasto wysypujemy jagody i zalewamy pianą. Posypujemy kruszonką z reszty ciasta na spód.
 Piec 160 stopni ok 40 minut
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Na 10 minut przed końcem pieczenia wykładam na ciasto papier śniadaniowy, by z wierzchu się zbyt nie zbrązowiało.
 | 
		|  | 
| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  milovia | 
	| Przepis czytano już 12481 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |