|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Pijak |  |  |  | Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 6Ocena: 4.50
- biszkopt z 3 jaj
 
 składniki na ciasto makowo-kokosowe:
 - 6 białek
 - 1/2 szkl. cukru
 - 1/2 szkl. kokosu
 - 1/2 szkl. maku
 
 składniki na masę budyniową:
 - 1/2 l mleka
 - budyń waniliowy
 - 3 żółtka
 - 3 łyżki mąki pszennej
 - 3 łyżki mąki ziemniaczanej
 - 3 łyżki cukru pudru
 - kostka margaryny Kasia
 
 biszkopty okrągłe, poncz wg uznania do namaczania biszkoptów, dżem jagodowy
 
 
 |  | Opis przygotowania: 1. Upiec biszkopt z 3 jaj
 2. sposób przyrządzenia ciasta makowo-kokosowego:
 Białka ubić na sztywno, kolejno wsypać cukier, mak i kokos delikatnie mieszając. Wyłożyć do blaszki. Piec w temp 180 st C ok 25min.
 3. sposób przyrządzenia masy budyniowej:
 Do połowy mleka wsypać budyń waniliowy, mąkę ziemniaczaną i pszenną, oraz żółtka. Wymieszać. Resztę mleka zagotować, do gotującego wlać mleko z mąką i żółtkami. Zagotować i dokładnie wymieszać. Wystudzić. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem a następnie dodawać po łyżce wystudzonej masy.
 Biszkopt posmarować cienką warstwą dżemu, położyć na nie ciasto makowo-kokosowe i masę budyniową. Na masie ułożyć biszkopty maczane w ponczu (jaki wg uznania) Polać polewą czekoladową.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  anka1988 |  | Przepis czytano już 10796 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 3) |  
 
 
 
 
 
 
 Wasze komentarze 
 
 
 | pijak Dodał/a milovia dnia 2009-03-16 11:39:47
 
 smakował wybornie, oooh  Trochę bardziej na przyszłość muszę popracować na tą bezą makowo-kokosową, bo mi nie wyrosła tak dobrze jak tobie.
Dzięki:)
 
 
 |  | pijak :) Dodał/a anka1988 dnia 2009-03-12 08:47:56
 
 dzięki:* mam nadzieję że mężowi będzie smakowało :) moja rodzinka była zachwycona :):) a ciasto nie jest trudne do wykonania:)
 
 
 |  | ode mnie 5 Dodał/a milovia dnia 2009-03-12 08:10:52
 
 Ania, kolejna piątka - wypróbuję w weekend, mężuś ma urodziny :)
 
 
 | 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |