przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pieczeń rzymska

Poziom: średni
Porcji: 6-8
Głosów: 4
Ocena: 4.25
Składniki:
- 1,5 kg mielonego mięsa - w równych porcjach cielęciny, wołowiny i wieprzowiny
- 10 jajek
- 1 szklanka bulionu może być z kostki - cielęcego
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki majeranku
- 2 łyżki tymianku
- 3 łyżki jarzynki
- 1 łyżka suszonej cebuli
- 1 łyżka pieprzu
- do przygotowania folia
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka bułki tartej

Opis przygotowania:
Do miski wkładam mięso mielone, wbijam 2 jajka, dodaję suszoną cebulę i resztę przypraw, czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość wyrabiam, dolewając porcjami bulion i odkładam do lodówki na 30 minut.

8 jajek gotuję na twardo i obkrawam im piętki aby było widać żółtko.
Mięso wykładam na deskę wyłożoną wysmarowaną folią. Formuję prostokątny placek i układam na nim jajka żółtko do żółtka a następnie podnosząc folię z jednej strony formuję z mięsa wałek.
Mięso zsuwam z folii wprost do formy i piekę około 40 minut w piecyku nagrzanym do temp. 200 stopni C.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  agnieszkakarlik
Przepis czytano już 8708 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a agnieszkakarlik






Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin