Krem z brokłów |
|
Poziom: łatwy Czas: 60 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 duży brokuł
- 1 cebula
- 2-3 średnie ziemniaki
- 1 kostka rosołu warzywnego
- 1 łyżeczka przyprawy typu jarzynka
- 1 ząbek czosnku
- sól do smaku
|
Opis przygotowania: Oczyszczone, pokrojone warzywa zalewamy ok. 1,5 l wrzątku i gotujemy na wolnym ogniu, aż będą bardzo miękkie, dodając w trakcie kostkę rosołową, przyprawę jarzynową i soląc do smaku. Do lekko ostudzonej zupy wyciskamy ząbek czosnku i miksujemy. Podajemy lekko podgrzaną, posypaną natką pietruszki lub świeżymi listkami innych ziół i ewentualnie kilkoma uprażonymi na patelni płatkami migdałów, przygotowanymi do dania głównego. Zupę tę można przygotować poprzedniego dnia. |
|
Region: Pozostałe |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: eba100 |
Przepis czytano już 6149 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |