przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Krem z brokłów

Poziom: łatwy
Czas: 60 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 duży brokuł
- 1 cebula
- 2-3 średnie ziemniaki
- 1 kostka rosołu warzywnego
- 1 łyżeczka przyprawy typu jarzynka
- 1 ząbek czosnku
- sól do smaku

Opis przygotowania:
Oczyszczone, pokrojone warzywa zalewamy ok. 1,5 l wrzątku i gotujemy na wolnym ogniu, aż będą bardzo miękkie, dodając w trakcie kostkę rosołową, przyprawę jarzynową i soląc do smaku. Do lekko ostudzonej zupy wyciskamy ząbek czosnku i miksujemy. Podajemy lekko podgrzaną, posypaną natką pietruszki lub świeżymi listkami innych ziół i ewentualnie kilkoma uprażonymi na patelni płatkami migdałów, przygotowanymi do dania głównego. Zupę tę można przygotować poprzedniego dnia.
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  eba100
Przepis czytano już 6149 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin