przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Blok czekoladowy


Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 4.50
Składniki:
- 2 wafle tortowe
- 1 kostka margaryny-25 dag
- 25 dag mleka w proszku
- 3/4 szklanki cukru
- 4 łyżki kakao
- po 5 dag orzechów, rodzynek, migdały, mogą być pokruszone biszkopty

Opis przygotowania:
Margarynę rozpuścić razem z cukrem, zestawić z ognia dodać mleko w proszku i kakao, utrzeć na gładką masę. Dodać namoczone i odsączone rodzynki pokrojone orzechy migdały i pokruszone biszkopty. Masę wyłożyć na wafel, przykryć drugim. Na wierzch położyć deskę do krojenia i obciążyć. Schłodzić - smacznego. Gdyby było zbyt gęste dodajemy trochę wody przegotowanej.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 5970 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin