| Blok czekoladowy | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 2Ocena: 4.50
- 2 wafle tortowe
 - 1 kostka margaryny-25 dag
 - 25 dag mleka w proszku
 - 3/4 szklanki cukru
 - 4 łyżki kakao
 - po 5 dag orzechów, rodzynek, migdały, mogą być pokruszone biszkopty
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Margarynę rozpuścić razem z cukrem, zestawić z ognia dodać mleko w proszku i kakao, utrzeć na gładką masę. Dodać namoczone i odsączone rodzynki pokrojone orzechy migdały i pokruszone biszkopty. Masę wyłożyć na wafel, przykryć drugim. Na wierzch położyć deskę do krojenia i obciążyć. Schłodzić - smacznego. Gdyby było zbyt gęste dodajemy trochę wody przegotowanej.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  mlynek | 
	| Przepis czytano już 6690 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |