|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ciasto jogurtowe |
|
Poziom: średni Czas: ponad 2 godz. Porcji: 12 Głosów: 5 Ocena: 4.20 Składniki: - 200g biszkoptów
- 450g jogurtu
- 400g śmietanki kremówki
- 40 dag truskawek
- 1 cytryna
- 5 łyżeczek żelatyny
- 8dag cukru
- galaretka
- do dekoracji:
- bita śmietana
|
Opis przygotowania: Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl.gorącej wody odstawić do wystygnięcia.
Cytrynę sparzyć osuszyć i wycisnąć sok.
Jogurt wymieszać z ostudzoną żelatyną i sokiem z cytryny i cukrem, odstawić w chłodne miejsce.
Śmietankę kremówkę ubić na sztywno, gdy masa jogurtowa będzie gęstnieć połączyć z ubitą śmietaną.
Biszkopty układamy na dnie foremki, na biszkopty układamy 30 dag truskawek, na owocach rozsmarować krem jogurtowy, wyrównać i wstawić do lodówki na 2 godziny.
W tym czasie rozpuszczamy galaretkę, odstawiamy do wystygnięcia.
Kiedy masa jogurtowa ściągnie,układamy pozostałe pokrojone truskawki, zalewamy galaretką wstawiamy do lodówki do stężenia galaretki.
Dekorujemy bitą śmietaną.
SMACZNEGO. |
|
Opis / Uwagi: może zastąpić tort |
| |
Przepis został dodany przez: klaudyna | Przepis czytano już 9324 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 2) | napisz swój komentarz (wpisów: 2) |
Wasze komentarze
ciasto jogurtowe Dodał/a ~anka1988 dnia 2009-06-13 20:49:27
ciasto pyszne..tylko ja zamiast biszkoptów polecam upiec biszkopt :) super przepis! :) polecam
| ciasto jogurtowe Dodał/a ~reda dnia 2009-06-08 15:42:06
super ciasto,pychota
|
|
|
|