przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa czosnkowa I


Poziom: łatwy
Porcji: 2-4
Głosów: 3
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1l. bulionu warzywnego (np. z kostki)
- 8 - 10 ząbków czosnku
- 2 duże serki topione (np złoty ementaler))
- vegeta i pieprz do smaku
- natka pietruszki

Opis przygotowania:
Do bulionu dodać drobno posiekany czosnek, chwile gotować, a następnie dodać serki topione i dokładnie rozpuścić.
Doprawić do smaku pieprzem i vegetą, a następnie posypać natką pietruszki.
Podawać z grzankami usmażonymi na maśle, można też dodać tarty parmezan.
Grzanki można też ułożyć w żaroodpornych miseczkach, zalać zupą, posypać serem ,całość zapiec w piekarniku.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 5564 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a blumenfeld






Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin