przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Rafaello


Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- biszkopt z 7 jaj
- 1/2 l kremówki (mocno schłodzić)
- 2 śnieżki
- 1 śmietana fix
- 30 dag kokosu
- 8 kieliszków adwokatów (1 mała butelka - ćwiartka)

Opis przygotowania:
Upiec biszkopt z 7 jaj, wystudzić. Z wierzchu z biszkoptu delikatnie zdjąć górę (tylko to brązowe upieczone)
Ubić śmietanę kremówkę dodać śnieżki i śmietanę fix. Jak będzie ubite dodawać na przemian raz kokos, raz adwokat, raz pokruszony biszkopt, delikatnie mieszając drewniana łyżką. Gotową masę wyłożyć na upieczony biszkopt. Można zrobić polewę. Ciasto schłodzić w lodówce.
Przepis został dodany przez:  anka1988
Przepis czytano już 5381 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin